تعمیر پکیج در کرج

مشکلات کولر گازی

آشنایی با کولر اسپیلت گازی

کولر گازی ها در ایجاد هوای مطبوع در صنعت تهویه و تبرید از جایگاه خاصی برخوردار هستند زیرا به سرعت از گرمای محیط میکاهند و بر خلاف کولر آبی ها، رطوبت را افزایش نمیدهند بنابراین برای محیط های شرجی ( با رطوبت بالا ) مناسب تر هستند .کولر گازی ها در کل هوای تازه ای را تولید میکنند .

یونیت خارجی کولر گازی
انجام پروژه های کولر گازی از صفر تا صد،از لوله کشی های زیر کار کولر گازی تا نصب یونیت خارجی و پنل داخلی

چرا کولر گازی روشن نمیشه ؟

پریز برق ندارد، دوشاخه یا سیم رابط کولر معیوب است. رفع عیب : با بررسی برق پریز و اطمینان از سالم بودن آن بدنه ی کولر را با احتیاط جدا نموده وپس از که دو شاخه را وارد پریز نمودید توسط ولت متر مقدار برق را در ترمینال اصلی اندازه گیری کنید .اگر در ترمینال اصلی ولتاژ وجود نداشت ابتدا دوشاخه سپس سیم رابط را تعویض نمایید، البته در صورتی که در بررسی دوشاخه عیب خاصی مشاهده نشده باشد .

کلید اصلی کولر گازی خراب است

رفع عیب : در بعضی از کولر ها کلید قدرت وجود دارد که در واقع فاز اصلی مدار از کلید عبور نموده و در صورت معیوب بودن آن موجب عدم وجود فاز در مدار میشود. کلید قدرت را میتوان پس از خارج نمودن دوشاخه از پریز مورد مورد آزمایش قرار داد بهتر است یکی سر سیم ها را جدا کنید. اهم متر را بر روی رنج R*1 قرار داده و رابط ها را به پایه های کلید متصل متصل کنید. اگر کلید سالم باشد با قرار دادن آن بر روی حالت ON عقربه منحرف شده و عدد صفر را نشان میدهد. در همین زمان با حرکت کلید بر روی حالت OFF عقربه به سمت بی نهایت باز میگردد .در غیر این صورت کلید خراب است و باید آن را تعویض کنید.

سیم های رابط کولر گازی قط شده است

رفع عیب : اگر در سیم بندی مدار اصلی فاز یا نول قط شده باشد با این ایراد مواجه خواهید شد . بنابراین لازم است صحت اتصالات تا محل انشعاب بین ترموستات و کلی موتور فن بررسی شود .

چرا فن کولر گازی روشن میشود اما کمپرسور کار نمیکند؟

ترمستات خراب است . رفع عیب : دو شاخه ی کولر را از پریز خارج نموده و پی از جدا نمودن سیم های رابط ترموستات رابط های اهم متر را به آن متصل نمایید. با حرکت ترموستات ( منظور ولوم ترموستات است ) در جهت عقربه های ساعت عقربه ی اهم متر منحرف شده و در حدود عدد صفر می ایستد و با قطع ترموستات ( حرکت ولوم در جهت خلاف عقربه های ساعت ) عقربه به سمت بی نهایت باز میگردد. اگر به هنگام تست کلید موارد مذکور مشاهده نشد کلید ترموستات معیوب است. هنگام خرید ترموستات جدید توجه داشته باشید که ترموستات مخصوص کولر گازی را خریداری کرده باشید.

اورلود در حالت قطع میباشد . رفع عیب : کنتاکت های اوردر حالت عادی به یکدیگر متصل هستند که این اتصال به وسیله ی اُهم متر دیده میشود در غیر این صورت اورلود با شماره ی کد مشابه خود تعویض می شود. لازم به ذکر است در اکثر کولر گازی ها اورلود درون پوسته ی آهنی کمپرسور تعبیه شده که در این صورت رفع عیب کمی مشکل شده .

فاز یا نول اصلی کمپرسور کولرگازی قطع است . رفع عیب : سیم های رابط را مورد بررسی قرار دهید. در صورت مشاهده ی سیمی که از محل اتصال خود جدا شده نسبت به اتصال مجدد آن به روش صحیح اقدام نمایید.

مشکلات-کولر-گازی
روش اتصال سیم ها

کمپرسور معیوب است . رفع عیب : بهتر است کمپرسور را در حالی که متصل به برق است مورد آزمایش قرار گیرد. کولر را روشن نموده و موتور فن را به حرکت اندازید. ترموستات را نیز در حالت روشن قرار داده و اگر از قبل سر سیم ها را شناسایی کرده اید ابتدا ولتاژ دو سر اصلی، مشترک و کمکی را مورد اندازه گیری قرار دهید و اگر به دو سر سیم پیچ ولتاژ به اندازه ی کافی میرسد اما حرکت نمیکند باید کمپرسور را تعمیر و یا تعویض نمایید .

خازن راه انداز کمپرسور معیوب است.رفع عیب : اگر خازن معیوب باشد، به محض حرکت ترموستات در جهت عقربه های ساعت موتور میل حرکت از خودنشان میدهد اما راه نمی افتد. عموما این حالت کمپرسور توسط کم نور شدن لامپ های روشنایی منزل قابل روئیت و تشخیص است . به وسیله ی جریان اضافی که کمپرسور در این حالت میکشد ممکن است اورلود نیز عمل کند .

برای بر طرف کردن ایراد کولر گازی به یک سری لوازم و وسیله احتیاج داریم . تعمیر کولر گازی از آن دسته کارهای تخصصی تجربی میباشد که سخت نیست اما پیچیده است .

عیب یابی کولر گازی

در حالت کلی روش منطقی برای این عمل شامل بررسی و اندازه گیری پارامترهای مختلف سیستم ، حذف سیستم و حذف مشکلات احتمالی تا رسیدن به مشکل اصلی میباشد . ازنظر تئوری نمیتوان همیشه جواب مشخصی برای عیب یابی سیستم تهویه مطبوع کولر گازی اسپیلت و … پیدا کرد ؛ بنا براین بخش مهمی از کارِ عیب یابی مربوط به تجربه افراد و روش های خاصی که برای رسیدن به ریشه ی مشکل دارند ، مربوط میشود.

کولر اسپیلت ها ممکن است بر اساس کار کرد زیاد و دائم روشن بودن دستگاه، نوسانات جریان برق و عوامل دیگر دچار عیب شوند . به طور کلی عیوب دستگاه های تبرید و سرمازا به دو دسته 1) عیوب مکانیکی 2) عیوب الکترونیکی تقسیم میشوند . جهت تشخیص سریع و صحیح عیب کولر اسپیلت علائم ظاهری و فیزیکی دستگاه مانند : درجه حرارت داخل دستگاه و نقاط مختلف مدار، صدای اضافی، شدت جریان و … کمک زیادی میکنند.

جهت عیب یابی بهتر است فقط به یک نشانه و علامت تکیه نکنید. برخی از عیوب مثل :سوختن فن یا کمپرسور به سرعت در عملکرد دستگاه تاثیر میگذارند ولی برخی از عیوب کم کم دستگاه را از کار می اندازد ، مانند: نشت مبرد یا کثیف بودن فیلتر ها، کندانسور یا اواپراتور

رایج ترین عیوب مکانیکی کولر اسپیلت شامل: کم یا زیاد بودن مبرد، کاهش روغن کمپرسور گرفتگی مدار، خرابی کمپرسور، گرفتگی فین های کندانسور، کاخش عملکرد فن کندانسور، عدم دفع اب تقطیر شده اواپراتور بوده و متداول تربن ایراد های الکترکی آن نیز شامل قطعی جریان رق از پریز، سیم ، فیوز ، کم یا زیاد بودن ولتاژ برق، ایراد در ترموستات، برد کنترل، برق کمپرسور، فن و خازن میباشد .

کمپرسور کار نمی کند ولی دستگاه آمپر میکشد

ابتدا خازن رو چک کنید. در صورتی که خازن سالم باشد به احتمال زیاد به دلیل فرسودگی درون کمپرسور یا خرابی سیستم روغن کاری،کمپرسور قفل کرده و باید تعویض شود .

Troubleshooting - air conditioner

تمیز کاری فیلتر کولرگازی

یکی از ایراد های کولر گازی کثیف شدن فیلتر پنل داخلی میباشد، که باعث ایجاد هوای نامطلوب یا پرتاب باد نامناسب میشود. اگر به طور مرتب فیلتر کولر گازیِ خود را تمیز نکنید آلورگی آن باعث میشود تا راندمان کولر گازی افت کند، زیرا هوای گرمی که به داخل پنل کولر گازی کشیده میشود با گذشتن از روی کویل های خنک به هوای خنک تبدیل شود، باید برای تمیز شدن و عاری شدن از گونه ذرات از این فیلتر ها بگذرد. در صورتی که این فیلتر ها کثیف باشند میزان هوای عبوری و در نتیجه تبادل حرارت کاهش میابد .

مراحل تمیز کردن فیلتر کولرگازی

برای تمیز کردن فیلتر کولر گازی این امر مهم و کارا قبل از شروع به کار اول از خاموش بودن کولر گازی مطمئن شوید. در حالی که دو طرف پنل کولر گازی را گرفتید قسمت جدا شونده را با یک فشار کم باز کنید و جدا کنید. قسمت جلوی فیلتر را آزاد کنید و بعد فیلتر ها را به آرامی و با دقت بیرون آورید . فیلتر ها را با کمک یک برس نرم زیر آب بشویید، قبل از اینکه فیلتر ها را سر جای خودشان قرار دهید از خشک شد کامل آن ها مطمئن شویدو برای این کار میتوانید از باد گرم سشوار با احتیاط و با فاصله فیلتر ها را خشک کنید .فیلتر ها را از انتها و از قسمت جلویی جا زده و در آخر قسمت رویی پنل را سر جای خود قرار دهید.

نکنه : برای حفظ کارایی و عملکرد خوب کولر گازی ( پرتاب باد مناسب و هوای مطلوب ) هر یک ماه یکبار فیلتر را تمیز کنید .

آبریش از یونیت داخلی

کولر گازی ها برای تامین هوای مطلوب ملزم به این هستند که رطوبت هوا را جذب کنند . از این رو به دلیل جذب رطوبت به صورت طبیعی آبریزش دارند که در تابستان این خروجی از واحد داخلی صورت میگیرد. خر.جی آب توسط شلنگی با نام لوله درین (drain pipe) به صورت توکار و یا روکار انجام میشود.خروج آب از این لوله در هیچ ایرادی ندارد.و در واقع یکی از سیکل های طبیعی دستگاه است و میزان خروج آب نیز به رطوبت هوا بستگی دارد.اما چکه کردن یا پرتاب آب از پنل داخلی ممکن است به علت گرفتگی لوله درین ( توسط آشغال و یا دو پهن شدن لوله ) قرار گرفتن سر لوله در آب برای درین های رو کار جدا شدن درین از پنل، مشکل سینی زیر درین ( ناودانی ) در داخل پنل ، عدم شیب مناسب لوله ی درین، بالا آمدن لوله ی درین هنگام عبور از دیوار و… باشد .

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا