کولرگازی پرتابل
کولرگازی یا اسپیلت پرتابل
اسپلیت پرتابل چیست؟
اسپیلت پرتابل که از اسم آن مشخص است به معنی اسپیلت قابل حمل می باشد که حجم بسیار کوچکی دارد و به آسانی می توان آن را جابجا کرد. از اسپیلت های پرتابل معمولا در مکان هایی که امکان نصب کولرگازی دیواری وجود ندارد و متراژ فضا کوچک است استفاده می شود. این کولرگازی ها از یک یونیت داخلی تشکیل شده و دیگر کمپرسور یا یونیت خارجی ندارند.نصب این کولرگازی های پرتابل تقریبا راحت است وشاخه دستگاه رو به برق متصل میکنند و لوله ی درین را به بیرون هدایت میکنند و معمولا نیاز به یک فضایی دارد که از پشت سر دستگاه هوا رد و بدل شود . برای جا ب جایی راحت تر این دستگاه خنک کننده و تهویه مطبوع چرخ هایی زیر دستگاه نصب شده تا به راحتی حرکت کند . کولر گازی های پرتابل که با نام اسپلیت پرتابل نیز شناخته می شوند، به طور معمول در ظرفیت های زیر ارائه می شوند:
- کولر گازی پرتابل 6000
- کولر گازی پرتابل 9000
- کولر گازی پرتابل 18000
- کولر گازی پرتابل 12000
کولرگازی های پرتابل بنا به فضاهای مختلف در اندازه و قابلیت های مختلف تولید میشود . بهتر است برای فضاهای کوچک تر از کولرگازی پرتابل استفاده شود . در غیر این صورت میتوانید با مشاورین ما جهت مشورت برای انتخاب کولرگازی مناسب تماس بگیرید و از راهنمایی های متخصصین استفاده کنید
- اسپلیت یا کولر گازی پرتابل کوچک
- اسپلیت یا کولر گازی پرتابل متوسط
- اسپلیت یا کولر گازی پرتابل بزرگ
کولرگازی قابل حمل
کولر اسپیلت های پرتابل در دو مدل دو لوله و تک لوله تولید می شوند:
اسپیلت پرتابل تک لوله (Single Hose)
اسپیلت های تک لوله تنها یک راه برای خروج هوای گرم به بیرون دارند، این راه خروج به وسیله لوله یا پنجره به فضای بیرون متصل می گردد. شایان ذکر است، هوای مورد نیاز کندانسور از هوای درون اتاق تامین می گردد. کولر گازی پرتابل تک لوله بسیار مقرون به صرفه است، توصیه می شود در هنگام استفاده از کولر گازی پرتابل درب اتاق های مجاور را بسته نگه دارید، زیرا فن های تعبیه شده در این نوع از کولر گازی ها فقط هوا را به داخل کشیده و به همین دلیل، ممکن است بخشی از هوای مکیده شده به همراه گرما به بیرون انتقال یابد، که این موضوع در طول زمان سبب می شود فشار هوا در داخل اتاق کاهش یابد به همین دلیل بهتر است از ورود هوای گرم به داخل اتاق جلوگیری شود.
اسپیلت پرتابل دو لوله (Dual Hose)
اسپیلت های پرتابل دو لوله دارای دو لوله می باشند که یک راه جهت خروج هوای گرم و یک راه جهت تامین هوای کندانسور می باشد. از مزایای این کولر گازی می توان به کاهش مصرف برق و عدم کاهش هوای اتاق یا عدم انتقال هوای اتاق به همراه گرما به بیرون اشاره نمود.
اجزاء کولر گازی پرتابل
- مبرد
- کمپرسور
- فن
نحوه عملکرد کولر گازی پرتابل
کولر گازی پرتابل علاوه بر کاهش دما سبب خروج رطوبت از محیط اطراف می گردد، به همین دلیل قطعات اصلی کولر گازی پرتابل متفاوت بوده و نحوه عملکرد آن به این شکل می باشد که هوای گرم محیط اطراف کولر گازی پرتابل توسط فن به داخل کولر گازی کشیده می شود و در مرحله بعدی با گذر هوای مکیده شده از کویل های کندانسور، گرمای هوا به کندانسور انتقال یافته، و سبب کاهش دمای هوا می شود. در این فرآیند با جذب دما توسط کویل ها، مایع مبرد تغییر حالت داده و به حالت گازی در می آید، البته شایان ذکر است که پس از انتقال هوای سرد به محیط، گاز مبرد وارد کمپرسور شده و تحت فشار قرار می کیرد و به صورت مایع به کندانسور باز می گردد. پس از انتقال هوای سرد به محیط، رطوبت جذب شده نیز به صورت قطره های آب توسط لوله به بیرون یا فضای تعبیه شده انتقال می یابد.
نکات خرید کولر گازی پرتابل
- هنگام انتخاب اسپیلت پرتابل حتما به طول لوله یا همان دودکش اتصالی به آن توجه فرمایید، این مقدار نباید زیاد باشد زیرا باعث بروز مشکلات و خطرات ناشی از آن همچنین سبب کاهش راندمان اسپیلت می گردد.
- در کولر گازی پرتابل کمپرسور در داخل دستگاه تعبیه شده است زیرا مانند اسپیلت های دیواری یا ایستاده کندانسور بیرونی ندارند و همه ی تجهیزات در یونیت داخلی قرار گرفته اند به همین دلیل توصیه می شود، در هنگام خرید به میزان صدای تولیدی توسط دستگاه توجه فرمایید.
- در هنگام خرید کولر گازی پرتابل به مساحتی که باید توسط دستگاه، خنک سازی شود، توجه فرمایید.
- در هنگام خرید کولر گازی پرتابل به این نکته توجه فرمایید که کولر گازی پرتابل می بایست نزدیک پنجره قرار گیرد زیرا لازم است که دود کش اسپیلت از پنجره به بیرون هدایت گردد.
- کولر گازی پرتابل نیازمند پریز برق 15 الی 20 آمپر می باشد. زیرا در غیر این صورت با روشن نشدن و یا عدم توقف در کارکرد کولر گازی مواجه خواهیم شد.